Premis


Un premi o reconeixement per a una empresa suposa una bona oportunitat per donar-se a conèixer i aconseguir una promoció important del projecte. Des d’un altre punt de vista, pot suposar un element motivador per a les persones de la plantilla, que els animi a seguir treballant, sobretot en els inicis difícils de l’etapa de llançament.

S’ha de dir també que molts premis ofereixen una dotació econòmica que pot suposar una via de finançament addicional per a l’empresa. 

Aquí trobareu informació sobre alguns dels premis emprenedors més rellevants a nivell internacional, nacional i autonòmic:     

Concurs de Premis als Millors Projectes Empresarials


És un concurs promogut per Palma Activa que té com a objectiu detectar noves iniciatives empresarials i estimular la posada en marxa de projectes, millorar la capacitació dels futurs emprenedors i fomentar la cultura emprenedora a Palma. 

Més informació

Concurs de Projectes Innovadors Connect’Up 2023


Participar a Connect’Up brinda l’oportunitat d’impulsar i connectar als emprenedors insulars amb un concurs de projectes innovadors, acompanyat d’un intens programa d’activitats, formació, jornades i trobades sectorials.

Els projectes finalistes es beneficiaran d’un complet programa de formació i mentoria específic per a cada categoria.

La web connectup.es està ja disponible per registrar els projectes de la sisena edició.

El termini de presentació de projectes finalitza el dia 8 d’octubre de 2023.

Més informació

Concurs Millor Projecte Emprenedor 2023 INGENION


Ja estan obertes les inscripcions per al 4n concurs d’INGENION, en el qual es premiarà el Millor Projecte Emprenedor 2023. Es poden presentar persones emprenedores o amb un projecte empresarial amb seu a l’illa d’Eivissa.

 • Primer classificat: 3.000€ en vals personalitzats per a establiments de Santa Eulària des Riu i 18 mesos d’assessorament empresarial.
 • Segon classificat: 1.500€ en vals personalitzats per a establiments de Santa Eulària des Riu i 12 mesos d’assessorament empresarial.
 • Tercer classificat: 500€ en vals personalitzats per a establiments de Santa Eulària des Riu i 6 mesos d’assessorament empresarial.

El termini d’inscripció finalitza el 20 d’octubre.

Bases i inscripcions

Premi Nacional Jove Empresari


Concurs d’àmbit nacional impulsat per la Confederació Espanyola de Joves Empresaris (CEAJE), que des de 1989 reconeix i premia l’excel·lència, l’esforç i la vàlua dels joves menors de 41 anys que contribueixen a la modernització del sector empresarial i a la creació d’ocupació i riquesa.

Més informació

Premi Open Talent BBVA


Premis a la solució més innovadora per a la transformació del sector financer.

Més informació

Premis CAEB-Santander a la Innovació Empresarial per a PIME


Destinat a pimes que apostin per la innovació com a estratègica de consolidació i creixement. 

Més informació

Premis carnet Jove 2023


La finalitat d’aquest programa és la millora de l’ocupabilitat dels joves mitjançant el foment de l’autoocupació a través de la contribució de l’Institut Balear de la Joventut a mantenir l’activitat per compte propi i consolidar el projecte d’autoocupació.

Beneficiaris: persones físiques titulars del Carnet Jove de les Illes Balears d’entre 18 i 30 anys que vulguin impulsar projectes de negoci des de l’autoocupació, i agrupacions de joves amb la mateixa finalitat.

Aquesta convocatòria preveu atorgar un màxim de 7 premis i 14 ajudes per iniciar l’activitat dels projectes d’autoocupació:

 1. Primer premi: dotat amb un import de 3.000 €, que s’atorgarà al millor projecte d’autoocupació. Aquest projecte també pot rebre una ajuda de 6.000 € per a la posada en marxa.
 2. Dos segons premis: dotats amb un import de 2.000 € cada un. També poden rebre una ajuda de 4.000 € cada un per a la posada en marxa.
 3. Tres tercers premis: dotats amb un import de 1.000 € cada un. També poden rebre una ajuda de 3.000 € cada un per a la posada en marxa.
 4. S’estableix la possibilitat d’atorgar una menció especial, dotada amb un import de 6.000€, al negoci amb finalitat mediambiental que millor contribueixi a la protecció i millora del medi ambient.

S’estableix un màxim de 7 ajudes per iniciar l’activitat de projectes de negoci, dotades amb 3.000 € cada una.

Termini de presentació de sol·licituds: fins al 10 d’octubre de 2023.

Més informació

Consulta les bases de la convocatòria del BOIB.

Premis CEPYME


La Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPYME) convoca els VII PREMIS CEPYME 2020.

Aquests premis tenen com a fi promoure el reconeixement social de la figura de l’empresari i divulgar-ne la labor al servei de la societat, en el marc d’un teixit productiu format majoritàriament per pimes i autònoms, que a Espanya representen més del 99% de les empreses, gairebé dues terceres parts del PIB i sostenen el 75% de l’ocupació.

Més informació

Premis CEX


L’Associació de Centres Promotors de l’Excel·lència CEX convoca aquest Premi amb el propòsit de contribuir a l’intercanvi de bones pràctiques de gestió entre les empreses i altres organitzacions.

Els candidats hauran d’acreditar una bona pràctica d’adaptació àgil i nous models de negoci com a reacció a una crisi global que hagi permès a l’organització fer un salt qualitatiu en la seva gestió, amb resultats mesurables i rellevants.

Més informació

Premis EmprendeXXI per a empreses innovadores


Oberta la convocatòria per a la 17a edició dels Premis EmprendeXXI, que cerquen startups innovadores i de base tecnològica amb un elevat potencial de creixement, amb menys de tres anys de trajectòria.

Els Premis EmprendeXXI, iniciativa de Caixabank i Enisa, amb la col·laboració a les Illes Balears de l’IDI i de la Fundació Bit, repartiran més de 800.000€ en premis en aquesta edició. A més, ofereixen l’oportunitat d’assistir a programes de formació i la possibilitat d’establir networking a nivell internacional.

Des de la seva creació fa 17 anys, els Premis EmprendeXXI han premiat més de 500 empreses i han invertit més de 8,3 milions d’euros en premis i accions a Espanya i Portugal.

En aquesta edició, les candidates optaran a:

 • 19 guardons a nivell territorial que generin major impacte al territori. Els guanyadors rebran un premi de 6.000€
 • 6 premis de 12.000 euros a les millors solucions als reptes plantejats sobre el planeta, el benestar, el talent, les ciutats, l’economia i el gaudi.
 • 2 accèssits especials, el premi Sostenibilitat i el DeepTech a la innovació més disruptiva, dotats amb 9.000€.

A més, els guanyadors tendran accés al programa d’acompanyament internacional Moonshot Thinking for Entrepreneurs impartit per ESADE, així com podran participar a l’Investors Day EmprendeXXI on mantindran contacte amb inversors i empreses interessades a col·laborar amb el sistema emprenedor. Finalment, accediran a la comunitat AlumniXXI, punt de trobada per a l’intercanvi d’idees, coneixements i experiències entre totes les empreses participants a EmprendeXXI.

El termini per presentar sol·licituds finalitza el proper 12 de desembre.

Més informació i inscripcions

Premis Emprenedors Fundación Everis


Premis destinats a nous models de negoci a l’economia digital, biotecnologia i salut i tecnologies industrials. 

Més informació

Premis Empresa Social


L’Acció Social de Fundación Gala organitzadora del festival destinarà els seus recursos a beques de formació valorades en 200.000 euros, donant beques a través de les quals el guanyador podrà triar entre diferents programes formatius destinats a implantar la Responsabilitat Social Corporativa en les empreses valorats en 3.995 € per a tots els guanyadors de Premis Empresa Social. A més, FundacióN Gala donarà un Excellent Program DBA a un dels membres directius de l’agència més premiada del certamen, el valor del qual és de 25.000 €. En tots dos casos, els guanyadors de les beques només hauran d’abonar per l’expedició de la seva titulació Postil·lada pel Conveni de la Haia. Els programes formatius seran impartits en línia per la prestigiosa Escola de Negocis Campus Universitari Europeu.

Més informació

Premis iemprèn


La Universitat de les Illes Balears (UIB), amb la col·laboració de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) i l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), en el marc de la càtedra Iemprèn, convoquen els I Premis Iemprèn per als millors treballs de fi de grau (TFG) i treballs de fi de màster (TFM) relacionats amb l’emprenedoria i/o la innovació.

Hi pot participar tot l’alumnat que hagi presentat i superat un TFG o TFM durant el curs acadèmic 2021-22 i 2022-23 de qualsevol dels estudis de la UIB en la qual s’hagi dut a terme:

 • Dissenyar un producte o servei, creatiu, tecnològic o de qualsevol àmbit de coneixement.
 • Elaborar un pla de negoci o un pla de viabilitat empresarial.
 • Realitzar un projecte innovador de qualsevol àrea susceptible per crear una empresa.

Es concediran els premis següents:

 • 1r premi:  3.000 euros.
 • 2n premi: 2.000 euros.
 • 3r premi: 1.000 euros.
 • Premi en innovació en l’àmbit social: 2.000 euros.

Les persones interessades han d’emplenar el formulari i adjuntar-hi la següent documentació:

 • Còpia del TFG o TFM en format PDF.
 • Captura de pantalla de la nota acadèmica del TFG o TFM o extracte acadèmic.
 • Un vídeo en format mp4, d’una durada màxima de 2 minuts, en què s’expliquin les motivacions del projecte i els punts forts.

La data límit per presentar la candidatura als premis és el 31 d’octubre de 2023.

Més informació

Premis Jóvenes Más Humano


El premi Jóvenes Más Humano és una iniciativa de la Fundación Más Humano el principal objectiu de la qual és fomentar i donar suport al Talent Socialment Responsable en els joves, per tal de fer front als nous reptes socials als quals ens enfrontam i en concret als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

Més informació

Premis Joves Emprenedors Caixa


El programa Joves Emprenedors proposa treballar amb una metodologia participativa i cooperativa, basada en l’aprenentatge basat en projectes, per fomentar l’autonomia i creixement en l’àmbit personal i acadèmic de l’alumnat.

Els programes EduCaixa es basen en metodologies actives i participatives com el treball cooperatiu o l’aprenentatge basat en projectes per fomentar la posada en pràctica dels aprenentatges en diferents contextos.

Més informació

Premis Nacionals de Comerç Interior


El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha convocat un any més els Premis Nacionals de Comerç Interior, que tenen per objecte guardonar la labor dels ajuntaments en les seves activitats de renovació urbana comercial, i dels petits comerços, en la seva labor de desenvolupament comercial i modernització empresarial.

Actualment, els premis consten d’una tercera categoria que reconeix la labor dels Centres Comercials Oberts.

Més informació

Premis Nacionals Indústria Connectada 4.0. 2022


Els àmbits d’actuació abasten des de l’Estratègia de Negoci i Mercat, Processos, Organització i Persones, Infraestructures, o els Productes i Serveis.

Aquests premis, creats en 2019, es constitueixen com una eina d’identificació, difusió i reconeixement de projectes espanyols d’èxit en l’àmbit de la Indústria 4.0, contribuint a la promoció del prestigi del sector i al suport de la Marca Espanya.

Addicionalment, incrementen la conscienciació del teixit empresarial espanyol sobre la necessària transformació digital i contribueixen a millorar la visibilitat dels instruments de suport de l‘Estratègia Nacional Indústria Connectada 4.0.

Els Premis Nacionals Indústria Connectada 4.0 es convoquen en dues modalitats:

– Premi Nacional Indústria Connectada 4.0 a la Gran Empresa industrial.

– Premi Nacional Indústria Connectada 4.0 a la Pime industrial.

Els guanyadors de l’any passat van ser CELSA GROUP en la modalitat Gran Empresa Industrial i Industrial Recense S.L. en la modalitat Pime Industrial.

Els Premis consisteixen en un trofeu representatiu, tenen caràcter honorífic i l’acte de lliurament tindrà lloc en el V Congrés Nacional Indústria Connectada 4.0 que se celebrarà els dies 7 i 8 de novembre a València.

El termini per a presentar les candidatures finalitzarà el pròxim 20 de juny i pot realitzar-se a través de la Seu Electrònica del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Consulta el BOE

Premis QIA 2024


L’Associació de Centres Promotors de l’Excel·lència (CEX) convoca els Premis QIA 2024 (Quality Innovation Award), per distingir empreses i organitzacions amb projectes innovadors. Es tracta d’una competició que consta de dues fases: una nacional i una altra internacional i serveix per estimular el sorgiment i el desenvolupament d’innovacions de producte, de procés, organitzatives, etc. Els guanyadors de la fase nacional passaran a la fase internacional, on competiran amb empreses d’altres països.

Vuit categories innovadores en les que es pot participar:

 • Innovacions en microempresa i statup, pime i gran empresa
 • Innovacions d’economia circular i l’empremta de carboni zero
 • Innovacions al sector sanitari
 • Innovacions al sector educatiu
 • Innovacions al sector públic
 • Plantejaments en innovació que encara no s’han dut a terme a la pràctica o no tenen resultats

Cal que totes les organitzacions interessades realitzin la preinscripció en línia, clica en aquest enllaç. El termini per a presentar les sol·licituds és des del 14 de maig a 14 de juny de 2024. Aquí podeu descarregar-vos el manual QIA-CEX 2024 per a organitzacions candidates.

Més informació i inscripcions

Premis Rural’Up Mallorca 2023


La finalitat d’aquests premis és reconèixer quatre projectes empresarials de l’àmbit rural de Mallorca amb 1.000 euros per a cadascun. Aquesta iniciativa està organitzada per Mallorca Rural amb el patrocini de CaixaBank, i la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB).

Rural’Up es dirigeix a persones emprenedores que liderin un projecte del sector agrari i agroalimentari. L’objectiu d’aquest programa és impulsar i facilitar el desenvolupament de projectes sostenibles i innovadors a la zona rural LEADER de Mallorca amb un programa de formació i una dotació econòmica de 1.000 euros per als quatre projectes que destaquin per la seva qualitat, impacte i viabilitat.

Els projectes es poden inscriure al programa fins al dia 4 d’octubre i la formació es durà a terme al Centre Bit Raiguer-Inca entre el 9 d’octubre i el 29 de novembre.

Més informació

Premis Rural’Go Mallorca 2024


Els guardons compten amb el finançament de Caixabank, i la col·laboració de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia

Mallorca Rural organitza els premis Rural’GO de consolidació d’empreses en l’àmbit rural, que premiarà quatre plans estratègics empresarials del món rural de Mallorca amb 1.000 euros, a més de suport tècnic per implantar-los. Aquesta iniciativa compta amb el patrocini de Caixabank, en el marc del seu programa Tierra de Oportunidades, i la col·laboració de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia a través de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB).

Aquests premis es dirigeixen a empreses i projectes de l’àmbit agrari i agroalimentari. L’objectiu d’aquest programa és donar suport al reenfocament i consolidació de projectes sostenibles i innovadors a Mallorca amb una dotació econòmica de 1.000 euros per a cada un dels quatre plans que destaquin per la seva qualitat, impacte i viabilitat. 

Els participants podran comptar amb l’assessorament i formació prèvia per poder elaborar la documentació del seu pla estratègic i un suport personalitzat posterior a l’entrega dels premis que els ajudarà a implementar les seves línies estratègiques  

Aquesta convocatòria romandrà oberta fins el dia 15 de juny. A més, els dies 24 i 31 de maig tindran lloc jornades formatives per acompanyar els participants en la redacció i presentació del seu pla estratègic, que serà valorat per un jurat format per representants de Mallorca Rural, IDI i Caixabank.

Inscripcions