Finançament
L’accés al crèdit és un dels principals reptes amb els quals es troben les persones emprenedores a l’hora d’iniciar l’activitat. Per això, ibemprèn t’ajuda a cercar finançament amb l’objectiu de posar en marxa nous projectes empresarials.
En aquesta secció trobaràs informació sobre les línies de finançament existents:

Microcrèdits per a emprenedors
L’ADR Balears i MicroBank signen un conveni de col·laboració per a facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits, amb un import màxim de 30.000 euros. La finalitat del conveni és finançar la creació o ampliació de microempreses, negocis autònoms i projectes d’autoocupació. Els sol·licitants han de tenir un pla d’empresa i un informe favorable de viabilitat elaborat per ADR Balears.

Línia Colonya per a emprenedors
L’ADR Balears (abans IDI), Cambra de Comerç de Mallorca, Secot, Palma Activa i Colonya, Caixa d’Estalvis de Pollença, impulsaran de forma conjunta l’accés al finançament bancari de qualitat a persones emprenedores i empreses. L’objectiu d’aquest acord és agilitzar i facilitar l’accés al finançament de projectes empresarials viables i innovadors, tant per posar-se en marxa com per al reenfocament.

Línies Enisa
Donen suport financer a petites i mitjanes empreses que volen impulsar els seus projectes d’emprenedoria innovadora. Estan al costat de projectes empresarials viables a través d’una alternativa de finançament que permeti diversificar les fonts a les quals acudir, per això estan enfocats a donar suport a les petites i mitjanes empreses amb potencial de transformació, que apostin per l’emprenedoria i la innovació.
Enisa Joves emprenedors
Dirigida a pimes (i startups) de recent constitució creades per joves per abordar les inversions que precisa el projecte empresarial en la seva fase inicial.
Enisa emprenedors
Dirigida a donar suport a les primeres fases de vida de pimes promogudes per emprenedors, sense límit d’edat.
Enisa creixement
Dirigida a donar suport als projectes empresarials de companyies interessades a expandir el seu negoci o aconseguir una millora competitiva.

Línies ISBA-CAIB
La nova línia d’avals de ISBA SGR, amb el suport del Govern de les Illes Balears, facilita l’accés al finançament en condicions molt avantatjoses a empreses i persones autònomes de les Illes Balears.

Línia Industrial ISBA-ADR
Ibavals Indústria convoca una línia d’ajuda a la microempresa, petita i mitjana empresa industrial de les Illes Balears per cobrir les despeses financeres d’operacions de finançament per tal d’afavorir l’accés al préstec per a inversions productives d’operacions avalades per una Societat de Garantia Recíproca.
Més informació
III Convocatòria BStartup Green
Des de BStartup es llança la convocatòria BStartup Green, per invertir específicament en startups que des de la tecnologia o la digitalització siguin capaces de facilitar aquesta transició cap a un món més sostenible des de les òptiques de transició energètica, indústria 4.0, Smartcities i economia circular.
L’objectiu de Bstartup és invertir en fins a tres projectes, i ofereixen:
- Una inversió d’entre 100.000 € i 150.000 € a canvi d’un percentatge de equity del projecte.
- Acompanyament estratègic per part de l’equip d’inversió de BStartup, especialment en processos d’inversió i finançament.
- Accions de comunicació i awareness.
- Accés al network de Banc Sabadell.
Finançament alternatiu
Si no pots accedir al finançament tradicional, pots beneficiar-te del finançament no bancari o crowdfunding.
És un sistema de captació i recaptació de fons que es du a terme a través d’Internet, en el qual les persones interessades en un mateix projecte aporten una quantitat de diners per poder-lo finançar.
Existeixen diferents modalitats:
- Crowdfunding de recompensa: sol realitzar-se amb projectes artístics o culturals. En aquest cas s’ofereix una contrapartida en forma de recompensa per als mecenes, que pot consistir en marxandatge, maquetes o experiències, préstecs, donacions o inversions.
- Crowdfunding de préstecs (Crowdlending): consisteix en l’obtenció de finançament a través de préstecs o crèdits aportats normalment a pimes per a petits inversors organitzats a través de portals web específics. Coneix les plataformes de finançament participatives.
- Crowdfunding de donacions: es duu a terme amb projectes solidaris o amb una finalitat humanitària. Consisteix en una donació desinteressada, fet pel qual els participants no reben cap mena de contrapartida o contraprestació, considerant el capital aportat com un «donatiu».
- Crowdfunding d’inversió (Equity Crowdfunding): en aquesta modalitat, l’inversor obté un percentatge de titularitat del projecte empresarial o l’empresa finançada, i el farà sobre drets, accions o participacions del projecte empresarial o l’empresa del promotor. En aquest cas, per a l’inversor la contraprestació no és immediata, haurà d’esperar que l’empresa produeixi beneficis.
