Eines digitals


Posam a la teva disposició eines digitals, públiques i gratuïtes per emprendre, classificades per la fase del projecte en la qual et trobes:

eines-digitals-per-a-emprenedors

Perfil de la persona emprenedora


La guia d’Autodiagnòstic d’actituds emprenedores et permet avaluar habilitats i característiques essencials per emprendre amb èxit.

Anàlisi del model de negoci


L’eina d’anàlisi DAFO et permet identificar les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats de la teva empresa o projecte.

El Llenç model de negoci és una eina visual que serveix per estructurar els elements clau del projecte, analitzar-lo i millorar-lo.

Estudi de projecte


El Pla d’empresa és una tasca fonamental per estudiar la viabilitat organitzativa, legal, tècnica, comercial i econòmica financera de l’oportunitat de negoci. L’equip d’iemprèn ha elaborat aquesta eina per ajudar-te a realitzar l’estudi: Pla d’empresa en línea.

Descarrega’t la “Guia per a l’elaboració del pla d’empresa“ i la “Guia de com emplenar el pla econòmic financer“.

També tens a la teva disposició la versió en word i excel:

Tràmits legals i aplicació de normativa


La guia d’Elecció de la forma juridica és una eina que proporciona informació sobre les diferents opcions legals disponibles per constituir una empresa, així com permet conèixer els seus avantatges i inconvenients, i ajuda als emprenedors a triar la forma més adequada de negoci.

El portal ipyme posa a disposició els tràmits per a la posada en marxa perquè coneguis els tràmits administratius corresponents a l’exercici de l’activitat empresarial, així com els bàsics per contractar treballadors. 

La Plataforma de la UE. Access2Markets està dirigida a empreses grans, petites o pimes que necessitin informació per saber com expandir-se fora de les fronteres. Hi trobaràs informació comercial i tutorials, així com tot tipus de dades actualitzades contínuament sobre l’exportació i importació a dins de la Unió Europea com a la resta de països del món. 

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha creat les eines següents per ajudar a que les empreses realitzin un tractament de dades personals d’escàs risc per al compliment del Reglament General de Protecció de Dades:

  • Facilita emprende de suport a persones emprenedores i startups els tractaments de les quals es caracteritzen per una fort component innovador que fa ús de les noves tecnologies. 
  • Facilita RGPD dirigida a pimes i professionals d’ajuda per a empreses que realitzin un tractament de dades personals d’escàs risc per al compliment del Reglament General de Protecció de dades.

Digitalització del negoci


La Fundació Bit publica un Repositori per a la digitalització i l’emprenedoria de base tecnològica i la gestió de la innovació per a autoaprenentatge en competències digitals, digitalització empresarial i gestió de la innovació, perquè els treballadors disposin de recursos que donin resposta a necessitats del seu entorn d’aprenentatge. 

Diagnòstic de maduresa digital per a les pimes de les Illes Balears. Test per conèixer el nivell de digitalització. És una primera passa per ajudar de manera senzilla i ràpida. En menys de 15 minuts pots contestar el test per situar grau aproximat de maduresa digital de la teva empresa. 

Directori i mapa del comerç electrònic: Botigues virtuals de les Illes Balears és una iniciativa de la Fundació Bit per impulsar el comerç electrònic i el consum local a Eivissa, Formentera, Mallorca i Menorca.

Responsabilitat Social Empresarial RSE


Iemprèn ha desenvolupat un Diagnòstic de responsabilitat social empresarial (RSE) digital que et permet analitzar l’aplicació de l’ètica en el negoci. A més s’ha elaborat una guia que et servirà d’ajuda perquè comencis a definir un pla de treball o, en cas de tenir-lo, millorar-lo i completar-lo. Accedeix a la guia.