Una vintena d’entitats i AODL participen a la Xarxa de Serveis Públics Empresarials d’Eivissa i Formentera per coordinar els serveis referents a l’emprenedoria

Una vintena de representants d’entitats i agents d’ocupació i desenvolupament local (AODL) d’Eivissa i Formentera s’han reunit aquest matí a la Xarxa de Serveis Públics Empresarials amb l’objectiu de coordinar i impulsar els serveis referents a l’emprenedoria de les Pitiüses. Aquesta trobada, que ha tengut lloc a la seu del Consell d’Eivissa, és una iniciativa de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB). La reunió ha comptat amb la presència de la consellera de Promoció Econòmica i Empresarial del Consell d’Eivissa, Maria Fajarnés, la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis, i la directora del SOIB, Pilar Ortiz.

Durant la reunió, algunes de les entitats han presentat novetats en matèria de suport empresarial, així com s’ha donat la benvinguda al Grup d’Acció Local Leader d’Eivissa i Formentera, que s’incorpora a la Xarxa. A més, s’han duit a terme activitats i grups de treball entre tots els agents assistents.

La Xarxa de Serveis Públics Empresarials està formada per un conjunt d’entitats públiques, de l’àmbit local, insular, autonòmic i estatal, que es reuneixen de manera periòdica per coordinar actuacions i actualitzar informació sobre nous serveis i activitats dirigides a persones emprenedores. En aquesta xarxa, també hi col·laboren corporacions, associacions i fundacions que ofereixen serveis gratuïts per a la creació de projectes empresarials. L’IDI s’encarrega d’organitzar les convocatòries de la Xarxa i d’estructurar i posar-los a l’abast la informació, per tal de facilitar els recursos públics a les iniciatives empresarials.

Una de les novetats de la primera reunió de la XSPE de 2023 és que s’organitza per illes amb l’objectiu que les entitats que treballen en un mateix territori es coneguin i puguin crear sinergies entre elles en matèria de creació d’empresa.

En el cas d’Eivissa i Formentera, les entitats que hi han participat són el Consell Insular d’Eivissa; el Consell Insular de Formentera; l’IDI; el SOIB, l’Ajuntament d’Eivissa; l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany; l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu; PIMEEF; CAEB; ICEX; Fundació Deixalles; ISBA; CIFP Can Marines; l’Oficina d’Inversions Estratègiques, i el Grup d’Acció Local Leader d’Eivissa i Formentera.

Entrada similar