| | | | |

Una trentena d’entitats públiques liderades per ADR Balears coordinen les accions per impulsar l’emprenedoria

Una trentena d’entitats relacionades amb l’emprenedoria i una quarantena d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) s’han trobat aquest matí en una de les reunions de la Xarxa de Serveis Públics Empresarials (XSPE), una iniciativa creada per ADR Balears (abans IDI) de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia. L’objectiu de la XSPE és coordinar tots els serveis públics a nivell local, insular, autonòmic i estatal que treballen per donar suport i fer tramitacions clau i serveis de valor en el procés de creació i consolidació d’empreses.

Per aquest motiu, aquest matí s’han presentat les diferents novetats de les entitats presents i s’ha donat la benvinguda a tres noves incorporacions: AJE Balears; l’Associació Argentina Espanyola d’Emprenedors, Directius i Empresaris, i la Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera.

Durant la jornada la gerent de la nova ADR Balears, Silvia Delgado, ha presentat el canvi de l’entitat pública que es referma en el paper d’agència de desenvolupament regional, i en conseqüència, d’acompanyament a les entitats locals en tot allò que faci referència a empresa i emprenedoria. ADR Balears ha posat a la disposició dels agents locals i de les entitats de la Xarxa tots els programes i recursos que té actualment per oferir-los a les persones que volen iniciar un negoci o a les empreses consolidades. A més, ha destacat la importància de la XSPE, no sols per coordinar les polítiques d’emprenedoria, sinó també per iniciar nous projectes conjunts.

Per la seva banda, el director general de Empresa, Autònoms i Comerç, José Antonio Caldés, ha presentat totes les convocatòries que té en marxa en matèria de creació d’empresa com la de quota zero, la qual subvenciona les quotes de la Seguretat Social a les persones autònomes que estiguin acollides a la tarifa plana. A més, ha anunciat unes ajudes destinades a les entitats que formen part de la XSPE i que ofereixin serveis de suport en plans de negoci i reestructuració.

Entrada similar