L’IDI i la UIB impulsen l’emprenedoria entre els universitaris a través de la Càtedra Iemprèn
Els Premis Iemprèn incorporaran enguany una categoria d’àmbit social
L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), entitat dependent de Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, renovarà un any més la Càtedra Iemprèn amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) per impulsar l’emprenedoria i la generació de projectes empresarials entre la comunitat universitària. Així, l’IDI abonarà 25.000 euros perquè es duguin a terme una sèrie d’accions de foment de l’esperit i la vocació empresarials entre els estudiants.
Entre les actuacions previstes es tornaran a convocar el mes de maig els premis als millors treballs de final de grau i de màster que fomentin la creació d’empreses, que es varen dur a terme el curs passat per primer cop. Aquests guardons consten de tres premis, i està previst que enguany s’hi afegeixi una categoria de l’àmbit social. Entre els criteris de valoració destaquen: si la idea és innovadora; si és susceptible de crear una empresa; la digitalització i sostenibilitat del projecte; la precisió i la qualitat comunicativa, i la nota acadèmica.
S’ha de recordar que el projecte «Optimitzador del tràfic de transaccions per a la plataforma del sector turístic hoteler», de Camila Ángela Pérez Arévalo, va ser el guanyador del primer Premi Iemprèn, valorat en 3.000 euros. El segon premi, valorat en 2.000 euros, va ser per a «Sistema de recompenses basat en una xarxa de blockchain», de Marc Rosselló Esteban, i el tercer, valorat en 1.000 euros, per a «Aplicació en realitat virtual de muntatge d’ordinadors», de Carlos Veny Carmona.
A més dels premis Iemprèn, les accions que es podran subvencionar seran: el manteniment del portal web del Club d’Emprenedors de la UIB i la xarxa d’emprenedors universitaris <uibempren.org>, per difondre-hi activitats de l’ecosistema emprenedor de les Illes Balears; el suport, a través de cursos de formació i atenció personalitzada, a emprenedors universitaris en la creació d’empreses o models de negoci, i l’organització de tallers de foment de l’esperit emprenedor entre els universitaris.
Des de la signatura del primer conveni entre l’IDI i la FUEIB a l’any 2018, un total de 2.556 alumnes s’han format gràcies als cursos organitzats, s’han assessorat 174 persones, i un total de 33 s’han presentat als premis.