| | | |

L’IDI amplia els xecs de consultoria amb una línia per elaborar informes de gestió empresarial i una altra per mesurar la petjada de carboni de producte

A partir del dia 22 de març les empreses poden sol·licitar la subvenció per desenvolupar plans de transformació digital, sostenibilitat, internacionalització i gestió avançada

L’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), ens dependent de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, amplia la subvenció de xecs de consultoria amb dues noves línies destinades a optimitzar la gestió empresarial i a analitzar la petjada de carboni dels productes de les empreses industrials. Aquestes línies se sumen a les que ja preveien els xecs per millorar la transformació digital de les empreses, mesurar la petjada de carboni corporativa i elaborar plans d’internacionalització.


Les noves incorporacions als xecs de consultoria responen a la voluntat de l’IDI d’oferir a les empreses industrials noves eines que els permetin ser més eficients i sostenibles. Per una banda, el càlcul de la petjada de carboni de producte té com a objectiu analitzar i poder reduir els impactes ambientals negatius del cicle de vida dels productes i avançar cap a una economia circular. Aquesta anàlisi està alineada amb el futur passaport digital de producte (DPP), el nou reglament europeu d’ecodisseny. Per la seva banda, la línia de gestió neix arran d’una demanda de les mateixes empreses que veuen positiu analitzar possibles ineficiències del funcionament de la indústria per tal de millorar-ne i optimitzar-ne la gestió.


Els xecs, que compten amb un pressupost de 330.000 euros, permeten a les empreses industrials planificar i marcar un full de ruta abans de donar la passa a la digitalització, la sostenibilitat, la promoció exterior i la millora de la gestió empresarial. Així, els ajuts preveuen les línies següents:

«Idigital» per a l’elaboració de plans de transformació digital: les empreses rebran entre 60 i 45 hores de consultoria per elaborar un pla de digitalització o per fer-ne el seguiment.

«Iexporta»: els beneficiaris rebran 45 hores de consultoria especialitzada en matèria d’internacionalització i acompanyament en la definició i posada en marxa del pla de promoció exterior.

«Isostenibilitat»:

  • Petjada corporativa: les empreses rebran 16 hores de consultoria per identificar i calcular les emissions amb efecte d’hivernacle i emetre informes de la petjada de carboni.
  • Petjada de producte: rebran 45 hores de consultoria per elaborar la petjada de carboni de màxim tres productes que inclou l’adquisició de la matèria primera, el disseny i la producció.

«Igestió»: els beneficiaris rebran 60 hores de consultoria especialitzada per optimitzar la gestió empresarial mitjançant l’elaboració d’un pla de millora per resoldre possibles ineficiències, sobreproduccions, estat del magatzem, etc.

Les empreses que sol·licitin l’ajut rebran l’assistència d’un consultor especialitzat que les guiarà en el procés i elaborarà un pla personalitzat per a cada beneficiari. El procés de sol·licitud dels xecs comença el dia 22 de març i finalitza el 22 d’abril i es farà a través de la Seu Electrònica de la CAIB i de la web de l’IDI. Les empreses poden accedir a una o a les quatre línies previstes. Simplement, s’ha de fer una sol·licitud per a cada xec de consultoria.

Un total de 365 empreses s’han acollit als xecs de consultoria durant els últims cinc anys. Pel que fa a la convocatòria de l’any passat, hi varen accedir un total de 82 empreses, de les quals un 73 % va dur a terme un pla de digitalització, un 23 %, un pla de sostenibilitat i un 4 %, d’internacionalització. Per illes, un 67 % de les empreses eren de Mallorca, un 18 % de Menorca i un 15 % d’Eivissa.

Entrada similar