| | | | | |

La Conselleria d’Ocupació, Empresa i Energia i MicroBank signen un conveni de col·laboració per a impulsar l’activitat emprenedora i l’autoocupació

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, i la directora territorial de CaixaBank en les Balears, María Cruz Rivera, en representació de Cristina González Viu, directora general de MicroBank, han signat aquest matí un conveni de col·laboració entre l’entitat financera i ADR Balears (Agència de Desenvolupament Regional de les Balears), entitat dependent de la Conselleria d’Empresa, Ocupació i Energia, per a facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits.

Amb la signatura d’aquest acord s’estableix una línia de finançament d’un milió d’euros per a potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora, afavorint la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, nous residents, persones amb discapacitat i amb especial atenció als col·lectius en situació de vulnerabilitat. Sobre la base d’aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d’autònoms i projectes d’autoocupació amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social.

El conseller Alejandro Sáenz de San Pedro ha assegurat que «aquest acord facilitarà un dels principals problemes amb què es troben les persones que volen iniciar un projecte empresarial, la falta de finançament. Des d’ADR Balears ens comprometem a facilitar els serveis de suport i assessorament empresarial, així com a validar els projectes i el pla d’empresa, perquè puguin arribar a materialitzar i consolidar».

Per part seva, la directora territorial de CaixaBank ha volgut destacar el paper fonamental que tenen les microempreses i els emprenedors a l’eix del teixit productiu i a l’economia de Balears i ha posat en valor que «els negocis que comptem amb el suport de MicroBank generen un efecte multiplicador a l’economia, com posen de manifest 895 llocs de treball directes creats a Balears l’any 2023 a través dels emprenedors que han rebut un microcrèdit o un préstec de l’entitat».

Els beneficiaris seran professionals autònoms i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d’euros. Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de 30.000 euros. Els projectes han de tenir un pla d’empresa i l’informe favorable de viabilitat elaborat per ADR Balears.

Entrada similar